Kursus for forældre til børn med ADHD/ADD og lignende vanskeligheder

forældrekurset Bliv direktør i Cirkus ADHD bliver du taget med op i et helikopterperspektiv, og ser på jeres familieliv med mindst et barn i familien, der har  ADHD. Vi ser på diagnosen ADHD som en forklaring på, men aldrig som en undskyldning.

 

Undervisningen foregår i vekselvirkning mellem foredrag, plenum og gruppearbejde.

Vigtig information

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen til Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart lørdag d. 3. oktober kl. 9 – søndag d. 4 oktober kl. 17.00.

 

Din pris inkluderer undervisningsmaterialer, morgenkaffe, brød, frug, kage, frokost, vand 3 retters konferencemiddag efter køkkenchefens valg samt 1 glas til middagen.

 

Allergier. Du bedes selv informere Comwell Middelfart  om eventuelle allergier på hotel.middelfart@comwell.com eller 6341 8100

Se iøvrigt dette link for yderligere information https://comwell.com/hoteller/comwell-hotel-middelfart/Information

Du skal huske selv at sørge for overnatning, hvis du vil overnatte på hotellet. Jeg har forhandlet en god pris til dig på kr. 854,- for et enkeltværelse (normalpris kr. 1005,-)

Annulleringsbetingelser: Har du købt konference på hotel, kan du indtil 8 uger før konferencens afholdelse melde skriftligt afbud mod et gebyr på kr. 1500,- Du kan indtil 5 uger før melde afbud mod et gebyr på 75% af prisen på opholdet, dvs.kr.  2471,25. Ved senere afbud refunderes kr. 0,-

Dag 1 – lørdag d. 3. oktober 2020

}

9:00 – 9:15

Ankomst & kaffebuffet med brød, saft og frugt

Uden mad og drikke dur helten ikke

Nice to know & need to know vedr. overnatning

Ankomst og kaffebuffet med brød, saft og frugt

Når du ankommer til Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart serveres der kaffebuffet med brød saft og frugt.

Så er du klar til dagen.

Der indlægges en række brain breaks i løbet af dagen. Derudover er der en god lang frokost pause på en time. Om eftermiddagen når alle trænger til at få fyldt energidepoterne op, bydes du på endnu en kaffebuffet med kage, frugt og saft.

Skal du overnatte på hotellet? Så booker du selv et værelse hos Comwell. Du skal gøre opmærksom på, at du er sammen med Livsduelig Samfundsborger. Der er forhandlet nogle skarpe priser hjem til dig. Der er check in fra kl. 14:00 og check out inden kl. 10:00

}

9:15-10:00

Velkomst, præsentation & forventningsafstemning

Præsentation og velkommen til konferencen og hvad du kan forvente

Vi starter med en kort præsentation af praktiske detaljer, konferencens program og hvad du kan forvente dig af de næste par dages undervisning.

Der vil blive åbnet op for, at deltagerne kan fortælle lidt om sig selv og deres familiesituation . Dette er frivilligt

Min drøm for denne konference

Min drøm er, at du går hjem fra konferencen med den her fornemmelse ”Nårh! mit barn har jo ADHD/ADD eller lignende vanskeligheder – så er det sgu’ nok derfor, at…, men nu – nu bliver jeg direktøren i vores familieliv. Det betyder at jeg fra nu af, er i stand til at forstå mit barns tydelige signaler, og det betyder, at fra nu af, bliver det at guide ham/hende itil de gode valg piece of cake. Nu ’nailer’ jeg den for vildt!”

Jeg drømmer om, at din gennemgribende udviklingsforstyrrelse bliver din bedste ven. Jeg drømmer om, at du finder den rette hylde i dit liv som forældre i dit liv, og skulle du vælte ned af den hylde, finder du hurtigt på plads igen. Jeg drømmer om, at du ved hjælp af tips og tricks baseret på god faglig viden og et væld af erfaringer, kan hjælpe dit barn til at zigzagge uden om de kedelige statistikker. Jeg drømmer om, at du undgår stress, angst og depression. Med andre ord:

Jeg har en drøm for dit, dit barn og din families helbred, sundhed, relationer,  personlige udvikling, karriere og velstand. Kort sagt hele din og din fanmilies trivsel!

}

10:00-10:15

Pause

Pas på! Hjernen er på hårdt arbejde med alle de informationer

Brain break
Det er tid til at strække ben, tage en tår vand, gå for sig selv.
}

10:15-11:00

ADHD – en grundig beskrivelse

Ved Kamilla Kastberg

Ingen historier fra det virkelige liv kan overraske mig, når det gælder ADHD. ADHD er en gennemgribende udviklingsforstyrrelse. Dit barn er hårdt på sin opmærksomhed, sine strategier og sine sanser. Det er forklaringen. Det må aldrig blive til mere end en begrundelse, aldrig være undskyldningen.

Dit barn har det hårdt, er på konstant overarbejde! Så er det sagt. Og det er du som forældre også. Det ved jeg. Jeg har selv været der! Men heldigvis er der på dette kursus en række gode råd ikke givet fra en velmenende familiekonsulent, men givet fra hjerne og hjerte. Givet på baggrund af videnskab og personlige erfaringer.

Dit barn har konstant problemer i skolen – også det barn der er vellidt og som performer som han eller hun skal! 

Projekter er nærmest umulige at fuldføre. -Eller bare få dem planlagt, så tidsplanen holder!

Skiftende fritidsinteresser – hvordan tror du det kommer til at gå med valg af ungdomsuddannelse, videregående uddannelse og arbejdsliv? På dette kursus kigger vi på fritidslivet, så du har en reel mulighed for at guide dit barn til det sikre valg. 

Er dit barns liv i perioder præget af enorm aktivitet – for at det bagefter falder sammen som en slatten karklud? Hvorfor ligner hans/hendes liv – for andre – dovenskab?

Lever han/hun livet risikabelt og farefuldt? Eller snarere ængstelig og panisk?

Lever barnet i rod og kaos? Eller er stramt, snorlige og snerpet?

Har dit barn en nattesøvn, der er sporadisk, overfladisk og han/hun har svært ved at falde i søvn – og når barnet endelig sover, virker det alligevel som om det sover 10 cm over madrassen. Til gengæld karter barnet rundt, har tankemylder, er rastløs og til tider får det angstanfald. Barnet er konstant træt i de vågne timer, men kan aldrig finde rigtig ro.

Barnet hører alt eller intet. Lugter alt eller intet. Barnet ser alt eller intet. Barnet føler alt eller intet. Barnet smager alt eller intet.

At læse en bog fra ende til anden er umulig. Hellere en film, der går ”tju bang chokolademand”. Barnet kan snakke i timevis om ting der interesserer og ænser ikke andres ”nu er jeg færdig med at lytte”. Han/hun kan fordybe dig i emner, spille computerspil så det er en sand belastning for dig og dine relationer. Barnet piller i alt, fletter hår, bider negle, trommer på ting, bøvser, prutter, når det er allermest upassende. Der er ingen hæmninger, og når det gælder slik, chips eller måske alkohol, hvis dit barn er nået den alder. Stopklodsen mangler, når det gælder indtag af mad.

Fleksibilitet hvad er det? Dit barn forlanger af andre, at de skal være fleksible, parate til at ”danse efter hans/hendes pibe”, men når andre ændrer planer, siger ”nej” til, falder verdenen fra hinanden.

Han/hun distraheres i samtaler, af at egne tanker kommer i flow, dagdrømmer og pludselig kan dit barn ikke engang være med i en snak med kun en samtalepartner. Det bliver faktisk også et problem i undervisnings- eller instruktionssituationer. Selvom barnet ser ud til at lytte, er hans/hendes tanker et andet sted. Og så er det bare nærmest umuligt at udføre opgaven tilfredsstillende. Barnet har endnu et nederlag i din livsbagage.

}

11:00-11:15

Pause

}

11:15-12:00

ADHD – en grundig beskrivelse – øvelse

Ved Kamilla Kastberg

Lær noget nyt om dit barn

En øvelse hvor der bliver mulighed for at arbejde alene eller arbejde i grupper med de øvrige deltagere.

Du kommer til at finde ud af hvorfor nogle af dit barns svage sider er netop hans/hends svage sider. Og vigtigst af alt, du kommer til at få værktøj med hjem, der gør at du kan navigere uden om, det der er problematisk for jer i jeres relation.

Du får styrke til at kunne håndtere vrede, angst, impulsivitet inden den opstår.

}

12:00-13:00

Frokost

Inkl. drikkevarer og kaffe/the

Comwell drager omsorg for både mennesker og miljø.
Siden april 2019 har Comwell været Danmarks mest bæredygtige hotelkæde med bronzemærket i økologi. Bæredygtighed er et vigtigt omdrejningspunkt for Livsduelig Samfundsborger. Økologi, madspild, genanvendelse af ressourcer, reducering af energiforbrug samt en samfundsansvarlig CSR-politik er altafgørende for valg af konferencelokaliteter. Comwells dygtige kokke har på blot 2 år reduceret madspild med 20 %.
}

13:00-13:45

Room 2

Projektmanager – vredeshåndtering

Ved Kamilla Kastberg, strukturfascist

For mange med ADHD/ADD er projekter og daglige opgaver svære at komme i mål med

Du får værktøj med hjem, som giver dig optimale muligheder for at hjælpe dit barn til at udføre alt fra dagligdagsopgaver til større projekter.
Mennesker  med ADHD/ADD eller lignende vanskeligheder har ofte svært ved at gennemføre dagligdagsopgaver/rutiner og endnu sværere ved at komme i mål med store projekter. Fordi der er tale om, at ADHD/ADD er en opmærksomhedsforstyrrelse, en strategiforstyrrelse og en sanseforstyrrelse, er projekter i alle kategorier hurtigt ude af kontrol. Og så er det nemmeste at give op på forhånd.
Du får på kurset en unik metode med hjem, som er brugbar hvad end det er tale om ”daglig drift” som oprydning i køkkenet eller stuen, eller et reelt projekt med store tidshorisonter.

}

13:45-14:00

Pause

For at kunne bevare koncentrationen i mange timer holder vi lige et lille brain break
Rygning er ikke tilladt inden døre.

Nyd pausen ved at snakke med de andre deltagere. Eller nyd stilheden ved at “melde dig” ud i et kvarters tid.

Du bestemmer selv.

}

14:00-15:00

Projektmanager – vredeshåndtering

Ved Kamilla Kastberg, “strukturfascist”

Øvelse

En god direktør har gået skridtene selv.

I denne time afprøver vi forskellige former for måder, hvor man kan blive direktør i egne projekter, så man hele tiden føler, man har kontrol over projekterne – og kommer i mål med dem.

Du får et unikt værktøj til at kunne skabe mening i det at lave lektier. For mange med ADHD/ADD eller lignende vanskeligheder giver det ikke mening at skulle lave lektier. Fordi der er tale om, at ADHD/ADD er en opmærksomhedsforstyrrelse, en strategiforstyrrelse og en sanseforstyrrelse synes lektielæsningen umulig. Og man får alligevel ikke noget ud af det.

Vi øver os naturligvis kun på papiret, da vi ikke har mulighed for lave fuldfærdige opgaver.

}

15:00-15:30

Pause – Kaffebuffet med kage, saft & frugt

Det lille ekstra

Energidepoterne skal lige fyldes op til den sidste del af konferencen
Der er taget højde for, at du måske er ved at være træt nu.

Derfor er der bestilt kaffebuffet med kage, saft og frugt til os.

}

15:30-16:30

Room 2

Vitaminer & mineraler

Ved Kamilla Kastberg; “nørd med særinteresser”

Brush up på vitaminer & mineraler
Hvis du vidste, hvad jeg ved om vitaminer, mineraler og ADHD.

På konferencen får du et brush up på vitaminer og mineralers betydning for funktionsniveauet for personen ADHD/ADD eller lignende vanskeligheder. Du får viden om, hvad de enkelte vitaminer og mineraler har af funktioner i krop og hjerne, og du får viden om hvilke fødevarer, der er kilde til de vigtige næringsstoffer.

Der vil være mulighed for at købe vitaminpiller og fiskeolie

}

16:30-17:00

Afrunding

Dagens vigtigste high lights
Vi afrunder dagen og ser på de vigtigste ting du og de andre deltagere har fået med dig. Aha-oplevelser og mon ikke der er nogle fifs og idéer, du tager med dig hjem for idag?
}

17:00-19:00

Room 2

Pause

Intet program

Fri leg i de næste 2 timer
Tiden er inde til at fordøje alle dagens indtryk. Der er ikke noget program på, ikke noget tilrettelagt underholdning eller undervisning de næste 2 timer.

Du er med andre ord på egen hånd.

Du kan vælge at tage en middagslur på dit hotel værelse, gå en tur eller hvad du nu har lyst til.

Hvad du måtte ønske at drikke og spise nu, inden konferencemiddagen, er for egen regning.

}

19:00 -

Konferencemiddag – 3 retter efter køkkenchefens valg, inkl. 1 glas til middagen

Læs evt. mere på https://comwell.com/om-comwell/care

3 retters konferencemiddag med fokus på bæredygtighed og økologi

DET ØKOLOGISKE SPISEMÆRKE

Det økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder. Det kan sammenlignes med det røde Ø-mærke. Forskellen er blot, at Det Økologiske Spisemærke findes i tre forskellige udgaver; guld, sølv og bronze.

I Comwell har vi fået Det Økologiske Spisemærke i bronze på alle vores hoteller. Det betyder, at 30-60% af alle vores indkøbte føde- og drikkevarer er økologiske.

Vi tror på, at Det Økologiske Spisemærke vil højne kvalitets- og smagsoplevelsen i vores køkkener til glæde for vores gæster.

Dag 2 – søndag d. 4. oktober 2020

}

7:00-9:00

Kaffebuffet med brød, saft og frugt

God morgen. Håber du har sovet godt.

Der er morgenmad fra 7-9

En god start på dagen

Morgenmad med det hele; brunch, kaffe, the, juice, frugt, mælkeprodukter, müeslier, gryn, brød, kager.

Inkl. glutenfri og laktose fri og vegetariske alternativer.

Mums. En god dag starter med et godt energigrundlag.

Du vælger selv om du vil sidde alene og nyde din morgenkaffe i ro og mag uden selskab.

Velbekomme.

 

}

9:00-9:15

Risikoadfærd – statistik

Risikoadfærd i tal & mængder

En kedelig tendens
Vi kigger på de kedelige tal fra fængsler, uønskede graviditeter, færdselsuheld m.m., hvor ADHD/ADD er indblandet.
}

9:15-10:00

Risikoadfærd – alternativer til mestringsstrategier

Mennesker med ADHD/ADD eller lignende vanskeligheder har større sandsynlighed for at udvikle risikoadfærd end andre.

Risikoadfærd er et vidt begreb. De fleste betegner at ryge, drikke og indtagelse af narkotikum som risikoadfærd. Det er det også, når børnene/de unge påbegynder. I Livsduelig Samfundsborgers terminologi er risikoadfærd også at være dumdristig, f.eks. at klatre for højt op i træerne, lege ved vejen, springe ud fra broer ned på veje med mere.

En del risikoadfærd skyldes manglen på evnen til at hæmme impulser.

Men i programpunktet om risikoadfærd tager vi et spadestik dybere, og spørger os selv hvorfor? Fordi der ligger altid en positiv intention bag enhver negativ handling.

Du får hjælp til at analysere hvorfor dit barn udvikler risikoadfærd. Hvorfor han/hun lyver, stjæler, lever farefuldt. Det handler om identitetsudvikling. Det handler om social udvikling.

Du får viden om, hvordan du kan hjælpe til  trivsel. Risikoadfærd er nemlig i udgangspunktet tegn på mistrivsel!

}

10:00-10:15

Pause

Brain breaks er vigtige
Måske du bare lige skal bruge de næste 15 min. på at tømme hjernen?
}

10:15-11:00

Room 2

Talenter

Ved Kamilla Kastberg, talentspotter

Hvad er talenter? Hvad er dit barns?

Selvværd og selvtillid er for mange med ADHD/ADD ikke det mest veludviklede. Mange har oplevet store nederlag fra barnsben og op igennem voksen livet. Det smitter af på livskvaliteten. Nogle gange smitter det desværre også af på egne ever til at tro på sig selv, at man dur til noget.

Det er vigtigt at kunne se sit barn talenter for at kunne give ham/hende succes i livet, og for at kunne hjælpe ham/hende til at vælge mestringsstrategier

}

11:00-11:15

Pause

}

11:15-12:00

Talenter – øvelse

Ved Kamilla Kastberg, talentspotter

Efter at have set på diverse udgaver af talenter, skal du arbejde med dine egen talentmasse
Vi har alle sammen mange talenter. Men nogle gange tager det tid at finde frem til.

I denne øvelse skal vi se på, hvilke talenter netop du har. Du er nemlig en vinder. Dine talenter skal bruges

}

12:00-13:00

Frokost

}

13:00-13:45

Lovgivning og hjælpemidler

Mange familier med udsatte og sårbare børn oplever, at samarbejdet med skole og kommune er en hård nød at knække.

Når man har et barn eller en teenager med særlige behov, er det vigtigt at have et vist kendskab til gældende lovgivning.
Noget har dit barn retskrav på, andet er en skønsmæssig vurdering. Man kan fra tid til anden have en fornemmelse af, at det kommer an på sagsbehandlers eller skoleleders dagsform.
På konferencen tager vi fat i forskellige lovgivninger og ministerielle vejledninger, så du ved hvad du kan forvente af det offentlige system. Men også så du som forældre ved, hvad du med rimelighed kan forvente af ydelse fra systemet.

}

13:45-14:00

Pause

}

14:00-15:00

Motionsformer

Vi kigger på motionsformer, deres fordele og ulemper for dig med ADHD/ADD eller lignende vanskeligheder. Du får hjælp til at kategorisere hvilken motionsform, der er bedst for dig, set ud fra din sociale og personlige udvikling.
Mennesker med ADHD/ADD eller lignende vanskeligheder er ofte ikke særligt vedholdende i fritidsinteresser. Der er absolut intet forkert i, at afprøve nye fritidsinteresser. Det er kun godt for identitetsudviklingen. Men ved at have en god basisviden om det enkelte menneskes præferencer for, hvilken type af fritidsinteresse, der er meningsfuld og udviklende for dine kompetencer, opnår man en betydelig større succesrate for at blive i det man går i gang med. Og man opnår en betydelig større sandsynlighed for at udvikle sine talenter. Talenter som også kan bruges på arbejdsmarkedet. Voksne med ADHD/ADD eller lignende vanskeligheder er ofte ”jobshoppere”. Fritidsinteresser, der er gode for den enkelte, kan give en god ballast i livet til uddannelses- og karrierevalg.
}

15:00-15:30

Pause – Kaffebuffet med kage, saft & frugt

}

15:30-16:30

Søvn & restitution eller dovenskab

Søvnvanskeligheder er oftest en følgevirkning for mennesker, der har ADHD/ADD eller lignende vanskeligheder.
Der er sågar nogle der italesætter ADHD/ADD som en søvnforstyrrelse. Søvnvanskeligheder er oftest en følgevirkning for mennesker, der har ADHD/ADD eller lignende vanskeligheder. Der er sågar nogle der italesætter ADHD/ADD som en søvnforstyrrelse.

På konferencen får du konkrete værktøjer til at kunne hjælpe til bedre og mere effektiv søvnhygiejne. Typisk overrumples hjernen af tankemylder i det øjeblik, man lægger sig på hovedpuden. For nogle giver det udslag i angstfyldte tanker. Med dig hjem får du brugbart værktøj til at sætte tankermylder og rastløshed på pause.

Børn, unge og voksne med ADHD/ADD eller lignende vanskeligheder er på konstant overarbejde, og udtrættes som følge heraf hurtigere end andre.

På kurset får du viden om restitution for krop og hjerne, og du får viden om forskellen på dovenskab og restitution. Du får konkrete værktøjer på hvordan du kan hjælpe dit barn til et fornuftigt leje mellem aktivitet, passiv aktivitet og restitution.

Der vil være mulighed for at købe hjælpemidler til bedre søvnhygiejne.

}

16:30-17:00

Afslutning & kom godt hjem

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Tilmeld dig min adresseliste for at modtage
de seneste nyheder og opdateringer fra mig.

Tak for din tilmelding