Relations- og trivselsforløb

Den, der kæmper allermest er jeres lille barn Jeg forestiller mig en super lækker unge, der vil gøre alt, hvad barnet kan for at gøre jer glade og stolte. Et barn, der for alt i verden vil holde på sig selv, og ikke tabe ansigt over for kammerater. Men barnet bliver overstimuleret følelsesmæssigt og på alle sanser dagen lang. Og BANG! så ramler hele verden for barnet. Og jeg forestiller mig, at I både har stået på hovedet, hoppet på tungen, danset ballet og ofret alle mulige ting, for at imødekomme barnets behov og bare have et nogenlunde ordentligt og udholdeligt familieliv.

Med andre ord. Helt ind i knoglerne kan jeg mærke, at I har brug for hjælp!

Husk: Den der tager ansvar, kan påvirke!

Jeg er ret overbevist om, at det jeres barn fortæller højt og larmende, på mange måder kan sidestilles med kontrol og kontroltab. Manglende motivation eller modstand på lektier handler også om kontrol og om oplevelse af sammenhæng – giver det mening for mig, tænker barnet?!

Jeg ville ønske, at jeg havde en pose tryllestøv i skabet, jeg kunne drysse ud over jeres familie. Men jeg er hverken heks eller alkymist. Men jeg kan nu alligevel give jer et kosteskaft i ryggen, så I bliver i stand til med rank ryg og stolthed at ”tage den hjem” sammen med jeres barn. Og for mig at se, gælder det om, at barnet er med i processen. Børn har rettigheder – blandt andet til at blive hørt om forhold der vedrører deres eget liv og trivsel.

Relations- og trivselsforløb 8 gange samtale af 1,5 times varighed, med ca. 2-3 ugers mellemrum hvor jeg taler med jer og jeres barn:

30 minutter til samtale med jeres barn + 60 minutters samtale med jer.
I samtalerne giver jeg jer en analyse og en fortolkning af de problematikker, I står over for, og hvordan I kan arbejde konstruktiv om at opnå en fælles løsning. Min fornemmeste opgave er, at tage jer en tur med op I helikopteren, og se det hele lidt fra oven. Og at se bag om det jeres barn udtrykker, så klart og tydeligt. Altså fører jeg jer ind i nogle teorier. Dette gør jeg fordi, jeg gerne vil have, at I får en dybere forståelse og oplevelse af sammenhæng. Med andre ord, vil jeg faktisk gerne arbejde mig selv arbejdsløs i jeres familie. Min succes er jeres succes.

For at kunne tage “stikket hjem”, tænker jeg at vi skal se på følgende 5 temaer:

 • Kontrol
  • – hvordan giver vi vores barn mulighed for at genfinde kontrollen i eget liv, så barnet kan deltage i fællesskaber og trække sig inden det bliver for meget for barnet.
 • Grænsesætning
  • De 5 vigtigste ord i det danske sprog: Ja, nej, tak, undskyld, og pyt.
 • Kravafvisning og hvordan sætter vi honorerbare krav?
 • Lektielæsning
  • Hvordan gør vi det meningsløse meningsfuldt?
 • Relationer
  • kærlig tone og respektfulde samtaler
  • leg vs. slåskampe i søskendeflokken
  • vælge til og vælge fra

I kommer på arbejde som familie! Og jeg stiller ikke større krav til jer, end I kan indfri! Men jeg kan ikke forandre og forankre noget, hvis I ikke selv knokler for det! I skal være forberedt på, og turde se problemerne dybt i øjnene og græde sammen. Og I skal være forberedt på, at vi kommer til at fejre succeserne sammen.

Den værdi I får ud af dette forløb bliver, at jeres barn får opbygget et ordforråd, der gør barnet i stand til at udtrykke tanker og følelser og bliver bevidst om egne behov. I får styrket jeres families relationer og kommer til at kunne kommunikere ”skarpt og præcist”, respektfuldt og kærligt. I kommer til at kunne vælge til og fra, have et godt solidt udgangspunkt for, hvornår I skal sige ja, nej, tak, undskyld og pyt.

Med de værktøjer jeg giver jer, får I forældre, som familie og jeres barneti særdeleshed en ny chance for at være livsduelig samfundsborger både hjemme, i skole og i fritidsliv.

Jeg ved af erfaring, at sproget vi taler om vores børn, med ægtefælle, venner eller skolen, kan være med til at fastholde barnet i en usund position. Ved hjælp af ganske få og simple sproglige virkemidler, kan vi sagtens lave om på det.

Derfor indlejres dette i forløbet.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Tilmeld dig min adresseliste for at modtage
de seneste nyheder og opdateringer fra mig.

Tak for din tilmelding